Hur vi ser på hälsa + lite må bra-tips


Det går inte att missa att det, i dagens samhälle, anses vara väldigt viktigt med god hälsa. Överallt kan man läsa om tips angående hur vi ska gå tillväga för att uppnå så bra hälsa som möjligt. Men vad anser vi egentligen att hälsa är? Vad finns det för faktorer som spelar in i hur vi mår?
Förr pratades det om att hälsa var ett annat begrepp för att
vara frisk <------> sjuk.
Idag har denna tanke utvecklats till att man istället talar
om att "må bra" <------> "må dåligt".

Det finns många saker som påverkar vår hälsa. Detta kan vara t.ex. fysisk aktivitet, självförtroende (som ofta kan kopplas till skönhet och att vi trivs med den vi är), sund kost, relationer etc. Människan strävar ständigt efter extrem perfektion. Varje dag fylls media med tips och tricks för hur vi ska gå tillväga för att uppnå en så perfekt levnadsstandard och hälsa som möjligt. Det kan

vara svårt att verkligen ta till vara på allt vi läser. Därför har vi i dagens inlägg tänkt ta ut godbitarna av alla dessa tips som omger oss! Så här kan en översikt av samhällets alla hälso-tips se ut:

  • Även om det kan kännas tungt och trist nu när mörkret kommit, så vill vi uppmana er att försöka ta vara på de så många mysiga saker som man kan göra på hösten och vintern. Underskatta aldrig mysiga filmkvällar, tända ljus, mysiga stora koftor och filtar!

  • Sov regelbundet och mycket.

  • Ät en ordentlig frukost.

  • Drick mycket vatten. Tvinga inte i dig stora mängder om du inte vill, utan satsa på att dricka vatten när du är törstig eller äter.

  • Träna två till tre gånger per vecka. Vardagsmotion såsom att ta promenader räknas också. Försök att röra på dig lite varje dag!

  • Ät frukt och grönt.

  • Unna dig själv lite ensamtid, och umgås bara med dig sälv, och bara var.

  • Var stolt över den du är och det du åstadkommer. Tänk att du själv oftast är den som dömer dig hårdast. Om du är nöjd, är oftast människor runt omkring dig nöjda med dig också.

  • Ät regelbundet.

  • Var inte för sträng mot dig själv, utan låt dig själv må bra!

  • Skratta ofta, det löser spänningar och stress, ökar lungkapaciteten och stärker immunförsvaret. Ett gott skratt frigör endorfiner som förbättrar humöret.

  • Låt datorn vara ifred minst en timme innan du går och lägger dig. Att sitta vid datorn strax före läggdags har samma effekt som två koppas espresso, hävdar sömnforskare vid Edinburgh Sleep Centre.

  • Umgås med dina vänner och var social. Människan är beroende av relationer till andra människor.

Kommentarer
Postat av: L

älskar att ni lägger fokuset på det psykiska, det gör mig så mycket mindre obsessed (ni vet vad jag menar.) Det här med att vara med sig själv, myskvällar med filt och att vara stolt över den man är. Verkligen tack för det.

2008-10-09 @ 22:51:32
Postat av: jag är hungrig, men jag prioriterar er för jag är go.

My oh my, jag gillar källförteckningen på nästsista punkten! Mycket arbete i just det, det syns tydligt! Saknar dock bilder!!Speciellt sånna där på Jenna, som bara säger "så här glad blir man om man tränar varje dag". Inget illa mot dig, Jännaa =) Min idé blev precis tydlig. Nästa gång vill jag ha bilder på osminkade och svettiga "efter träning"-bilder - där ni ska se helt galet nöjda ut (det betyder äkta leenden, sanna - fixar du det???!!!) .

Nu vet ni iaf mina krav till nästa gång, och jag vill trycka på just Svett. Got it?



hoppas sanna inte börjar knarka läkemedel nu bara.. knappast en bra förebild för unga hälsosökare, va? ;) pöss

2008-10-09 @ 22:54:14
Postat av: Olivia Petersson

Underbart inlägg. Fortsätt såhär och lägg på lite bilder så kommer det bli riktigt många som läser denhär bloggen!!

2008-10-10 @ 15:34:41
URL: http://oliviapontresina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0