Sista inlägget!

Hej trogna läsare!
Tiden är nu inne, för att publicera vårt sista inlägg i denna projektblogg.
Vi gjorde vårat sista styrketest förra onsdagen, och det visade på mycket positiva resultat!! Vi har båda fördubblat antalet armhävningar från första testet, som vi gjorde den 15 oktober 2008.
Vi har även förbättrat vår kondition väsentligt.

Under våra styrke/konditionstest har vi fokuserat på tre muskelområden, och däremed tre övningar. Varav ett har varit mer inriktat på kondtion. Armhävningnar, statisk träning (sitta med benen i 90gradig vinkel med ryggen mot en vägg), och cykling (pulstagning innan start, därmed vilopuls, och därefter pulsmätning varje minut, och sedan en minut efter avslut). Under varje test har vi haft samma motstånd och hållt samma hastighet (alltså cyklat på samma watt), för att på så sätt kunna se om det skedde någon förändring. Det man mest fokuserar på i konditionstestet är återhämtningen alltså skillnaden mellan sista pulsen under trampadet och pulsen en minut efter att man slutat trampa.Vi fokuseade även på att se förändringen i hur fort pulsen hamnade i ett "bekvämt" läge, det vill säga när kroppen har ställt in sig på att man ska träna. Oftast är konditionsträning jobbigast de första minuterna för att sedan - när man kommit in i "andra andningen" (vilket oftast innebär när pulsen lagt sig på det s.k "bekväma läget") - övergå till att det känns lättare.
Båda våra tester visade på tydlig förändring inom dessa fokuseringsområden.

Vi kan såklart inte jämföra våra tester eftersom att vi båda hade olika förutsättningar  och hade tränat olika mycket innan vi började, vilket gjorde att vi gjorde konditionstestet på olika antal watt. Vi ser därför på vår individuella utveckling.

Vi har även använt oss av en "borgskala" då vi har gjort dessa konditionstest, för att mäta hur vi upplever hur ansträngande testet var. På dessa har det skett mindre förändringar, men de är ändå positiva, vilket var vårt mål.

Sammanfattningsvis kan vi säga att detta projektet har gett oss mycket positiva konsekvenser, och en hel del nya kunskaper! Vi kommer självklart att fortsätta träna efter att projekttiden är slut, men detta var en mycket bra och lärorik tid.




Tack för oss!

Sanna & Jenna

Hälsokväll

Som ni vet så har vi haft några hälsokvällar

En hälsokväll går ut på att laga nyttig middag, ta en härlig promenad och prata om hälsa och umgås.
Som lovat så kommer här bilder vi tagit från hälsokvällen (1/3) och kvällens (18/3).


   <-- 1/3

Det här lagade vi:
Couscoussallad
Innehållande:
Couscous - cocktailtomater - avokado - ägg - paprika - krispsallad - keso - solrosfrön - fetaost - gurka - ruccolasallad




 <-- 18/3

Det här lagade vi:
Pasta och qournsås

Innehållande:

Penne, pasta - qournfärs - tomatsauce - Sweet Chilli - solrosfrön (dekoration)- paprika(dekoration) - fetaost(dekoration)


Hälsokväll och test

Imorgon är det dags för sista styrke/konditionstestet. Vi kommer sedan att sammanställa för att kolla på våra eventuella resultat. 

Vi tänkte också passa på och ha en hälsokväll, för det blev så himla lyckat sist! (Bilder kommer inom kort!) 



Ha det så bra!  

Jogging

Hejsan,

Nu när det är kallt och grått ute kan jag ibland tycka att det känns väldigt tungt att dra ut och springa. Men igår inhandlades nya träningskläder vilket gjorde mig grymt peppad! Kan verkligen tipsa om att det här med att känna sig snygg när man tränar hjälper en att prestera bättre, eftersom det bidrar till att du känner dig mer motiverad!
Glöm inte heller att ha ordentliga skor när du springer, för att minimera risken att skada dig och få ont i leder! Risken att få benhinneinflammation finns också om du springer på för hårt underlag och inte har bra skor!

Kan även tipsa om att Whitney Houston har många goa låtar som är super att springa till!
Bland annat "How will I know", "Run to you"(det hör man ju bara på namnet liksom.. ;) ) & "I'm your baby tonight"



Snart kommer bilder och inlägg om vår hälsokväll vi hade nu i helgen!

Sköt om er
/Jenna


RSS 2.0